Top NIEUWS
Home / hoe lang mag baby slapen zonder voeding

hoe lang mag baby slapen zonder voeding

Hoe lang mag een baby slapen zonder voeding.

Dit is een vraag van menige moeders en vaders. Zeker als de baby borstvoeding krijgt kan het kind onregelmatig komen en heeft het ook geen zin om dit te veranderen en is het de beste oplossing om de baby altijd overal te voeden. Het kind volgen, daar komt het uiteindelijk op neer. Elke baby ontwikkelt al snel een eigen waak en slaapritme, net als ieder mens.

Waarom
“Baby Slaap Geheimen”?

    1. In “Baby Slaap Geheimen” ontdek je eenvoudig te volgen, stap- voor stap methodes die jou PRECIES laten zien, wat je iedere avond en iedere dag moet doen rondom het slapen en doorslapen van je baby.
    2. Kies een methode uit die past bij het karakter van je kindje en waar jij je prettig bij voelt. Een ‘gevoelig’ kindje reageert beter op de ene methode, een ‘actief’ kindje reageert beter op een andere methode…
    3. Het is een compleet programma. “Baby Slaap Geheimen” biedt je écht alles wat je nodig hebt om slaapproblemen van je baby op te lossen! Zodat je je altijd zeker voelt over wat je moet doen.


Bekijk hier de baby slaap geheimen
Kort samengevat: “Baby Slaap Geheimen” is het enige hulpmiddel dat je ooit nodig zult hebben om snel en eenvoudig de rust terug te laten keren in je gezin. Geniet weer snel van rustige nachten én ontspannen dagen.

 

Baby’s kunnen in het begin zelfs wel tot twintig uur per etmaa slapen. Het slapen is enorm belangrijk, omdat de baby de indrukken verwerkt, het bevordert de fysieke groei maar tevens die van de hersenen. De baby kan onrustig lijken in de slaap, dit is namelijk de REM slaap, de baby kan lachen, draaien, snurken en het is af te raden om de baby dan wakker te maken, het proces wordt dan verstoord en de baby kan heel chagrijnig zijn bij het wakker worden.
Zwangerschapskleding
hoe lang mag baby slapen

Een pasgeboren baby weet van nog geen waak- en slaapritme zoals dag en nacht. Juist in deze fase moet

Het is in het algemeen het beste om baby’s niet wakker te maken, dit veroorzaakt onrust. Als ze honger krijgen worden ze vanzelf wakker en geven ze dit wel te kennen. Toch kan het voorkomen dat baby’s echte slaapkopjes zijn en in geen uren wakker worden voor de voeding. Voor veel ouders is het een dilemma. Enerzijds is slapen ook goed voor de groei en heeft de baby kennelijk nog geen honger. Anderzijds, hoe lang het echt mag duren voordat de baby wakker gemaakt moet worden, kan een lastige kwestie worden.

In principe is het allemaal oké als de baby meerdere keren per dag drinkt, regelmatig plast en goed groeit. Dit zijn allemaal bewijzen dat de baby voldoende binnen krijgt. Als de baby dan wat langer slaapt is er geen reden om hem wakker te maken voor de voeding. Het is geen enkel probleem als het pas na vier uur wakker wordt.

Echter, bij pasgeboren baby’s is het anders.

Bij borstvoeding moet de productie op gang komen, daarom is het belangrijk om deze regelmatig aan te leggen. Voor de baby’s is het gebruikelijk van voeding tot voeding te slapen.

Gaat het om de nachtvoedingen? Als de baby 5 kg weegt kan deze in principe doorslapen. In het begin kan het zeker wel 6 uur, later kan dit worden opgehoogd tot 7 à 8 uur. Hopelijk slaapt de baby vooral ’s nachts langer door. In principe mag een pasgeboren baby maximaal 10 uur doorslapen. Voor de grotere baby gelden er meer uren, zoals 11 of 12.

Elke nieuwe fase voor de baby is er een, elke keer is het weer een beetje zoeken hoeveel eten en slaap de baby nodig heeft. Wij staan u graag bij met deskundige adviezen. Gratis tips kunt u ontvangen via onze nieuwsbrief. Meld u daarom gauw aan en haal er uw voordeel uit, voor tevreden baby’s en dito ouders.