Top NIEUWS
Home / Baby van drie maanden slapen / Baby van drie maanden slapen

Baby van drie maanden slapen

Baby van drie maanden slapen

De baby van drie maanden heeft zijn of haar geboortegewicht inmiddels verdubbeld. De baby kijkt helderder, heeft inmiddels een idee over de dag- nachtstructuur, dit ontstaat als de baby ongeveer twee maanden oud is, dus met drie maanden weet de baby hier nog meer van.

In de box liggen of in een stoeltje zorgt voor veel kijkplezier. Maar al deze nieuwe indrukken moeten verwerkt worden en daarom is slapen uiteraard nog steeds van groot belang.

De drie maanden oude baby kan langer zonder voeding en kan mede om die reden zeker wel 6 uur doorslapen. Na drie maanden verandert het slaappatroon absoluut, de baby slaapt niet alleen ’s nachts langer, maar overdag ook minder, dus is de baby er meer bij overdag, gezellig in de box of in het stoeltje. De baby kan dan overdag met vier slaapjes rustig bijkomen. Uiteraard is de frequentie van de voedingen ook een factor, dit kan ook nog per kind verschillen.

Het kan dat de baby van drie maanden inmiddels te groot is voor de wieg, het kan tevens dat deze nog een of twee maanden erin kan blijven. Het ligt aan de grootte van de wieg en van de baby, want lengtes en gewicht verschillen nu eenmaal per kind. Van rollen is nog geen sprake, dus veilig is het absoluut nog wel. Ook de bodem van het ledikantje kan nog in de hoogste stand blijven, maar eventueel naar het midden. Voor de bodem is het nog te vroeg. Dit geldt tevens voor de box, als de bodem wat hoger is, kan de baby rustig kijken.

Baby van drie maanden slapen

De pasgeboren baby slaapt overal gemakkelijk, ook in de box of de kinderwagen.

De baby van drie maanden is zich al meer bewust van zijn omgeving. Gaat u met de baby op pad, denk hier dan ook aan. Uiteraard kan de baby van drie maanden nog steeds in de reiswieg van de kinderwagen liggen en valt deze meestal wel in slaap als het daarvoor tijd is.

Het is belangrijk om alvast te beginnen, nu de eerste maanden voorbij zijn, met een dagstructuur. De regelmaat van drinken, in bad gaan, slapen, in de box of uit wandelen is erg belangrijk. Dit betekent echter niet dat alles dagelijks op hetzelfde tijdstip moet gebeuren.

Een baby van drie maanden is groot genoeg voor de eerste babyslaapzak.

De slaapzak is in alle opzichten aan te bevelen. De baby is warm genoeg zonder te warm te worden. Het is echter eveneens belangrijk om aan de kleding te denken, het mag niet te warm worden. De slaapzak kan zorgvuldig worden gekozen qua maat en volume. De baby kan niet onder het dek kruipen en dientengevolge stikken.

Ligt de baby in het ledikantje onder een lakentje en deken, dan kan het bedje het beste half worden opgemaakt, zodat het kind er niet onder kan schuiven.

Als u nog meer tips wilt over de slaapgewoonten en de veiligheid van de baby van drie maanden, blijf op de hoogte door onze gratis nieuwsbrief! Schrijf u daarom in voor al deze tips!