Top NIEUWS
Home / Baby 8 maanden slapen / Baby 8 maanden slapen

Baby 8 maanden slapen

Baby 8 maanden slapen

De baby van 8 maanden is al redelijk mobiel, rollen gaat uitstekend en zelfs kruipen kan al heel goed gaan. Hierdoor heeft de baby ook meer prikkels die voor onrust kunnen zorgen. Slapen kan langer omdat de baby langer met voeding kan doen, hetgeen ervoor zorgt dat ze ’s nachts wel 8 of 9 uur aan een stuk kunnen slapen, ook fijn voor ouders!

In principe heeft een baby van 8 maanden ongeveer 14 uur per dag nodig, inclusief de nacht. Daarom zijn twee of maximaal drie slaapjes overdag voldoende. Bij 8 maanden is het ook erg belangrijk om aandacht te geven aan regelmaat. Dit is eerder ook al belangrijk, maar een baby van 8 maanden is zich meer bewust van de omgeving. Indien u wenst dat de baby voldoende slaapt, niet te vroeg en niet te laat naar bed wordt gebracht, is het in de gaten houden van het moment erg belangrijk. Het hoeft niet altijd op hetzelfde tijdstip, maar als de baby al over zijn slaap heen is wordt het een heel lastige situatie. Huilen in plaats van slapen en te onrustig om alsnog in slaap te vallen.

maanden slapen

Een goede nacht, twee of drie keer overdag, afgewisseld met de normale zaken, dit helpt uw baby om het leven overzichtelijk te maken. Door de snelle ontwikkeling kan het onrustig slapen omdat alles verwerkt moet worden. Dit is niets om u bezorgd over te maken, wel is het niet aan te bevelen om de baby tijdens zo’n onrustig moment wakker te maken.

Er is nog een ander item bij deze leeftijd, namelijk de verlatingsangst. De baby is midden in een hechtingsfase. Doordat de baby op vaste momenten naar bed gaat en eruit gehaald wordt, weet hij dat niemand weggaat. Wat ook kan helpen is om na het naar bed brengen de deur op en te houden en/of op de achtergrond nog even aanwezig zijn.

Veilig slapen bij de baby van 8 maanden is uiteraard noodzakelijk.

Het ledikantje mag maximaal in de middenstand staan, of al helemaal op de bodem. Het slaapzakje dat aangepast is aan het seizoen en de temperatuur en bovendien van de maat van de baby. Die kan verschillend zijn, ook bij 8 maanden, te groot of te klein, te warm of te koud is niet aan te bevelen. Normale kleding, ook aangepast aan de temperatuur is voldoende, zo wordt het in ieder geval niet te warm. De baby kan namelijk niet onder het dek schuiven en stikken, het bewegen wordt eveneens bemoeilijkt. De slaapzak kan daarom ook goed zijn om het actieve kind in slaap te krijgen.

Slapen is voor elk baby in elke fase weer anders. Een duidelijk patroon geeft een goede ondersteuning en het is en blijft belangrijk voor ouders om de behoeften van het kind te zien. Slaapt de baby ’s nachts te kort of te weinig? Dan is het wellicht een idee om de slaapjes overdag te verminderen of in te korten.

In onze nieuwsbrief vindt u alle handige tips voor uw kind, helemaal gratis