Top NIEUWS
Home / Baby 7 maanden slapen / Baby 7 maanden slapen

Baby 7 maanden slapen

Baby 7 maanden slapen

Het is ongelooflijk hoe baby’s zich ontwikkelen in het eerste jaar. Van een klein kindje dat alleen kan liggen, kijken en vloeibaar voedsel krijgt tot een kindje dat zit, kruipt, rolt en inmiddels gedeeltelijk vaste voeding kan eten. Sommige baby’s kunnen zich al een beetje optrekken langs de spijlen van de box.

Juist vanwege de toename van alle activiteiten en de uitdagingen van het kindje, is het slaapritme nog net zo belangrijk als voorheen. Hoewel het anders wordt, minder slaapjes, langer achter elkaar, is het juist voor een baby van deze leeftijd zo belangrijk om tussen alle activiteiten tot rust te komen. Het doorslapen ’s nachts is als het goed is beter dan voorheen. De baby kan langer slapen, langer zonder voeding en minder overdag. De gemiddelde behoefte aan slaap is 14 uur per etmaal. De baby kan ’s nachts zeker wel 8 uur doorslapen. De slaapjes overdag kunnen gereduceerd worden tot twee, als dit inderdaad aansluit bij de slaapbehoefte van de baby. Slaapt de baby ’s nachts 10 uur, dan kan deze ’s ochtends 2 uur en ’s middags eveneens twee uur slapen.

Baby 7 maanden slapen

De wieg is verleden tijd voor een baby van zeven maanden. Daarom is het ledikantje de beste keus, met spijlen met een tussenruimte van minimaal 4,5 cm en maximaal 6,5 cm. Vanwege de ontwikkeling van het kind en als deze zich inderdaad al kan optrekken, is het noodzakelijk om de bodem van het ledikantje naar beneden te doen, de onderste stand. Zo kan er niets gebeuren, het kindje kan niet over de rand heen en ook niet tussen de spijlen door.

Een dekbedje is absoluut uitgesloten. De beste en veiligste manier van slapen is een slaapzak. De kleding, de slaapzak en het matras mogen absoluut niet te warm worden. Een matrasje, niet te stevig en niet te slap dat goed ventileert, bedekt met een lakentje dat de baby niet los kan halen en een slaapzak, in de juiste maat en voor het juiste seizoen, dat is de beste en veiligste manier van slapen. Het is onveilig om een kusse

Het slapen kan ook bemoeilijkt worden door het doorkomen van tandjes. Ontdek hoe u uw kindje door deze fase heen kan helpen, onder andere met een bijtring.

De baby van zeven maanden bevindt zich ook in een hechtingsproces.

Uiteraard al van de geboorte af aan, maar juist baby’s van deze leeftijd kunnen last krijgen van verlatingsangst. Gewone rituelen van het naar bed brengen kunnen ineens veel emotie teweeg brengen. Blijf daarom na bedtijd nog even op de achtergrond aanwezig, bijvoorbeeld door de deur open te houden, nog even iets op het kamertje te doen, nog even geluid maken in de kamer ernaast etc.

Anderzijds is het van belang om te benadrukken dat bedtijd inderdaad bedtijd is. Vanaf zeven maanden komt er van alles aan de orde voor de opvoeders, corrigeren is al noodzakelijk.

Voor alles wat er komt kijken bij het slapen van de baby van 7 maanden, kunt u zich gratis inschrijven voor onze nieuwsbrief, die rijkelijk is gevuld met tips!