Top NIEUWS
Home / Baby 6 maanden slapen / Baby 6 maanden slapen

Baby 6 maanden slapen

Baby 6 maanden slapen

In elke fase ontwikkelt de baby weer mobiliteit, vaardigheden, niet alleen het lichaam wordt groter, ook de mogelijkheden. De baby van drie maanden is twee keer het geboortegewicht en van zes maanden.

De wieg, ook de grotere, is definitief verleden tijd.De bodem van het ledikantje kan in de middenstand, bij een ledikantje met drie standen is dit de middelste, bij een ledikantje met twee standen is het de hoogste. De baby kan inmiddels rollen en wellicht schuiven, daarom is een dekbed of laken met deken niet aan te bevelen. Met zes maanden kan de baby behalve rollen ook proberen te kruipen of te schuiven. Dit maakt dat het kind wellicht verstrikt kan raken in het beddengoed of er onder kan duiken.

Het is tijd voor de baby slaapzak, in de juiste maat, bestand tegen de juiste temperatuur van het seizoen. Hoe dan ook, de slaapzak en de kleding van de baby mag niet te warm zijn. De slaapzak kan een gevoel geven van geborgenheid, rollen met de slaapzak is veel moeilijker daarom is het niet waarschijnlijk dat de baby op de buik kan draaien.

maanden slapen

De baby van zes maanden kan als het goed is langer aan een stuk doorslapen, zelfs wel elf uur lang. De voedingen hoeven minder vaak en kunnen in grotere hoeveelheden.

Echter, er kunnen toch veel verstoringen zijn. Tandjes die doorkomen, krampjes, onrustig slapen omdat de baby meer beleeft overdag en dit moet verwerken. Tevens begint bij zes maanden officieel het hechtingsproces, dit kan uiteraard eveneens voor moeilijkheden zorgen.

Toch, de baby weet nu van dag en nacht. Geef het verschil dan ook duidelijk aan door het kamertje ’s nachts donker te maken en overdag licht. Vaste patronen zijn rustgevend voor de baby en geven ook vertrouwen. Vertrouwde zaken in en om het bedje kunnen dit helpen.

De gemiddelde baby van 6 maanden heeft ongeveer 15 uur per etmaal slaap nodig.

Wellicht behoort u niet tot de gelukkige ouders wiens kind zo’n 10 uur slaapt, slecht zes tot acht uur, dan zijn drie dutjes per dag aanbevolen. Dit is eigenlijk het beste voor een baby van 6 maanden, hoe lang of kort deze ook slaapt. Dus, ’s nachts in principe 8 à 10 uur, tijdens drie slaapjes 1,5 of 2 uur per keer. Vaste bedtijden ’s avonds zijn ook belangrijk.

De baby van zes maanden kan tevens onrustig slapen, met grimassen, lachen en andere zaken. Dit komt doordat deze alle nieuwe indrukken van de dag moet verwerken, de hersens moeten tijd krijgen om dit te doen, dit is het moment van de diepste slaap van de baby. Juist op dit moment moet de baby niet gewekt worden, dit kan onnodige stress veroorzaken.

Daarom, met vaste momenten en rituelen kan de baby rustig gaan slapen, hetgeen net zo belangrijk is als de voeding. Ook veilig, in het ledikantje met de slaapzak. De ouders en baby kunnen op adem komen!

Als uw baby binnenkort geboren wordt of er al is, schrijf u in voor de nieuwsbrief geheel gratis en vol met handige tips.