Top NIEUWS
Home / Baby 5 maanden slapen / Baby 5 maanden slapen

Baby 5 maanden slapen

Baby 5 maanden slapen

De ontwikkeling van baby’s gaat altijd sneller dan iedereen denkt. Het is een cliché en toch verbazen ouders zich er altijd weer over. Alles wordt anders, het voedingspatroon, het spelen en ontwikkelen, eventueel de tandjes die al door kunnen komen en nog veel meer.

Elk kind is anders en tegelijkertijd zijn de behoeftes van baby’s in bepaalde fases hetzelfde. De baby weet nu het verschil tussen dag en nacht en kan daarom ’s nachts ook langer doorslapen. Voor en/of na het voeden is het spelen heel belangrijk, in de box, of het kijken in het stoeltje. De baby wordt tevens actiever, probeert te draaien en andere dingen te doen, dingen vast te pakken en krijgt meer oog voor de omgeving. De vijf maanden oude baby weet ook het verschil tussen dag en nacht, zodat doorslapen meer mogelijk is.

Voor ouders is het belangrijk om de veranderende behoeften van het kind te volgen.

De behoefte aan slapen, aan eten en aan spelen worden anders. De baby kan langer zonder voeding en kan daarom ’s nachts wat langer doorslapen dan de baby onder de drie maanden. De drie maanden oude baby kan zeker al minstens vijf uur achter elkaar doorslapen en zelfs wel ongeveer 8 uur of nog iets langer.

Baby 5 maanden slapen

De slaapjes overdag kunnen gereduceerd worden tot maximaal vier. Afgewisseld met bad of douche, spelen in de box en uiteraard voedingen, zo ziet de dag van de baby er dan uit. Een duidelijk schema is voor iedereen het beste en vooral voor de baby. Bedtijd ’s avonds kan ongeveer rond 19.30

Indien de baby (te) weinig slaapt kan deze overprikkeld raken en veel huilen. Dit is voor niemand bevorderlijk. De turbulente ontwikkeling van het eerste jaar moet juist met momenten van rust worden omgeven. De hersenen die nog moeten groeien tijdens de slaap, moeten ook de kans krijgen om alles te verwerken.

Een baby van vijf maanden is meestal te groot voor de wieg en daarom is het ledikantje de beste keuze. Indien de spijlen minimaal 4,5 cm uit elkaar staan en maximaal 6,5 is het prima in orde. De bodem moet maximaal op de middelste stand, als deze op drie standen staat.

Het matras dat voldoende ondersteuning moet bieden aan een hardgroeiende baby.

Bovendien moet deze goed ventileren omdat een te hoge temperatuur gevaarlijk kan zijn. Daarom, de baby mag niet te warm gekleed zijn en de enige juiste oplossing is een babyslaapzak. Deze zijn verkrijgbaar in alle maten en ook de uitvoeringen zijn verschillend, als het gaat om zomer of winter. De slaapzak zorgt niet alleen voor warmte en veiligheid, omdat de baby er niet onder kan schuiven, het wordt ook moeilijker om op de buik te draaien met de slaapzak.

Een baby in een belangrijke ontwikkelingsfase kan dus rustig en veilig gaan slapen, zodat de ontwikkeling versterkt wordt. Wilt u nog meer weten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief zodat u onbeperkt gratis tips ontvangt!